laupäev, 8. oktoober 2016

Teeme ise valgusfoorid!

Suur on linnas autovoor, 
liiklust juhib valgusfoor. 
Kui ta punab sulle vastu 
ära sõiduteele astu.
Fooritule kollasega 
ära ka veel liiklust sega. 
Süttib tuli roheline, 
üle tee siis kohe mine, 
teedel triibulised sebrad,
üle viivad sind kui sõbrad!



Sel nädalal õppisime palju liikluse kohta - kes on liiklejad, miks on vajalikud liiklusmärgid ja kuidas käituda nii, et oleks ohutu liigelda. Kas teie kujutate ette, et see nädal võiks lõppeda ilma söödava valgusfoori tegemiseta? Ei...meie ka mitte! :)





























































































Hooletusest rääkides jõudsid lapsed ise järelduseni, et ka ilma helkurita liiklemine näitab hooletust, seega tuletame kõigile vanematele meelde, et lapsel peab riiete küljes rippuma helkur!

kolmapäev, 5. oktoober 2016

Hooletus ees, õnnetus taga

Sel nädalal räägime hooletusest liikluses ning tagajärgedest, mis võivad juhtuda, kui laps ei jälgi liiklusmärke. Sellega seoses oleme teinud päris palju tegevusi.


  • Mängisime värvipolitsei mängu, kus vilkuri värvide järgi tuli öelda asi, mis on sama värvi.





  • Tegime kleepetööna enda väikese liikluslinnaku!































  • Õues mängisime valgusfoorimängu - algul oli valgusfoor õpetaja Liisi, kes näitas ka punast (keelavat) või rohelist (lubavat) tuld. Hiljem olid lapsed ise valgusfoorid :) 

  • Kristoferi vanaema tuli meiega autosid tegema, et ka igal lapsel oleks oma liiklusvahend. Valmisid ralliautod, sõiduautod ja veoautod.







Kuna ohutust tuleb tagada mitte ainult enda jaoks, vaid mõeldes ka loomadele, siis eilse Loomakaitsepäeva puhul õppisime märkama, hoidma ja hoolima ka loomadest. :) Suured tänud õpetaja Margitile, kes tõi meie rühma küüliku ja näitas ka ühte VÄGA suurt tigu! Samuti täname Ketteri suurt õde Kärolini, kes näitas meile oma väikest hamstrit ja rääkis tema eluviisidest. 



Suur aitäh kõigile asjaosalistele! Kallid-paid!