kolmapäev, 23. november 2016

Grupitöö meie rühmas

Meie rühmas on kasutasel Hea Alguse metoodika, mille üheks eesmärgiks on laste kaasamine. Just seetõttu oleme viimasel ajal hakanud rohkem tähelepanu pöörama grupitöödele hommikuringis. 

On oluline, et lapsed saaksid grupitöö ja meeskonnas tegutsemise kogemuse. Demokraatia kasutamine lasteaias alushariduses omab mitmeid positiivseid mõjusid lapse võimekusele:



  •  Lapsed õpivad usaldama teisi inimesi.
  •  Lapsed õpivad vastutama omaenda tegude eest.
  •  Mõistma omaenda väärtust läbi selle, et nende otsustega arvestatakse.
  •  Lapsed avastavad omaenda võimekust ja oskusi ning teiste võimekust ja oskusi.
  •  Lapsed õpivad austama ennast ja teisi.
  •  Lapsed õpivad väärtustama ühiskonna liikmeks olemist ning lojaalsust meeskonnas.

Siin saate vaadata pilte meie eilsest grupitööst:






Tänases hommikuringis tegime ka paaristööd - mängisime rütmimängu aastaaegade kohta ning ka see tegevus eeldas kaaslasega arvestamist, oma käitumise kohandamist vastavalt enda ja kaaslaste võimetele ning üksteise erinevustega arvestamist. Lisaks sellele mängisime mängu Pigistusjuhe - kus tuli käepigistus edasi anda ning iga lüli meie Mesimummi-perest pidi selle jaoks oma osa täitma. Vahva, mänguline ja õpetlik! :) 


pühapäev, 20. november 2016

Tähti juba tunneme ja muudki vahvat oskame!

Sellel nädalal rääkisime oma perekondadest, pereliikmete arvust, tutvusime erinevate perekondadega, keda omavahel võrdlesime ja lõpuks mõistsimegi, et igal perel ise mood. Kuid selle juures jõudsime ära teha väga palju vahvaid mänge ja tegevusi, vaadake järgi! :) 

Mängisime kujundijahti, kus iga laps valis ühe pereliikme, kes ta olla sooviks ning seejärel asus jahtima rühmas kõiki kujundeid, kus tema valitud tegelane pildil oli. Nalja oli nabani ja peale mängu vaatasime rühma kriitilise pilguga üle, teate mis me märkasime? Et kõik meie ümber koosnebki kujunditest! 














Värvisime ära ühe igavesti suure maja, mis hakkab nüüdsest kuuluma meie Mesimummide perekondadele. Kas teil ei oleks turvalisem tunne, kui pilt oma perekonnast on terve päev koos teiega? Mesimummi lastele meeldis see mõte väga.



Ja muidugi ei läinud nädala jooksul meil meelest ka numbrid ja tähed. On tore tõdeda, et ka vabamängus valivad lapsed tihti sõnade ladumise, kirjutamise või lugemise! Kiitus! :) 



Aga on üks asi, millest meie ei saa ei üle ega ümber - sport! Seega tegime õues palju sporti, jooksime, hüppasime, proovisime kõndida tibusammul ning harjutasime isegi marssimist. Võib küll natuke raske tunduda, kuid kõik Mesimummid teavad, et kes püüab kõigest väest, saab üle igast mäest! :) 



Jälle möödus üks lõbus mänguline nädal uute tarkustega käsikäes!