reede, 9. september 2016

Mesimummide askeldused 5.09-9.09

Selle nädala tarkusetera oli Kui tahad, et sul sõpru oleks, ole ise sõbralik. Kõik nädala jooksul tehtud tegevused toetasid tarkusetera kinnistamist ja mõistmist. Sellel nädalal jõudsime päris palju:

  • Me sõitsime mudelautodega hoopis teistsugustel radadel, mis olid I ja A moodi. Läbi selle said lapsed teada, kuidas kirjutatakse I ja A tähte ning said vaheldust tavalisele automängule. Otsisime antud tähti ka liiklusmärkide kirjeldustest.



  • Saime teada, et kui ütleme "I", siis on kõigil naeratus näol - jätsime kõik need ilusad I-näod männikus jalutades pildile!

  • Mängisime kuulamise mängu, mille eesmärgiks on leida kuulamise teel paare. Samuti pakkus teadusnurgas tegevust nuusutamise mäng, mis õpetas nuusutamise teel meelde tuletama erinevaid toiduaineid. Kindlasti oleks lastele hea, kui vanemad annaks võimaluse ka kodus erinevate toiduainetega tutvuda, uurida nende lõhna ja välimust.



  • Ladusime klotsidest oma nimesid ja tarkusetera.



Ja täna käis meil külas õpetaja Meeli, kes tutvastas meile ROBOTEID. Vahvate mesimummidega õppisime programmeerimist!





Oli väga vahva nädal!

teisipäev, 6. september 2016

Tubased liivamängud tähtede õppimiseks!

Sellel nädalal tutvume lähemalt I ja A tähtedega. Täna ja eile kasutasime selleks liiva, joonistasime tähti liivale, panime neid kokku ja proovisime häälides ära arvata, mis sõna tuli (AI). Isegi 5-aastased oskavad nimetada sõnu, kus sees on I ja/või A täht. Suuremad lapsed tegid ära ka vahva töölehe ja otsisid selle nädala tarkuseterast (Kui tahad, et sul sõpru oleks, ole ise sõbralik) I ja A tähti.Soovitame ka kodus nendest tähtedest rääkida ja erinevaid mänge teha. Mõned pildid liivale kirjutamisest ja töölehtedest:






Täna kaunistasime rahvuslike mustritega ka oma Tarkuste Hoidise purki, kuhu paneme igal nädalal sisse õpitud tarkusetera.