kolmapäev, 30. november 2016

Jõuluootuses Mesimummid

Eelmisel pühapäeval oli 1. advent ning ka meie rühmas algas jõuluootus. Sellel nädalal oleme mänginud talvega seotud mänge, rääkinud jõuludest, ootusest ja sellest, kuidas saame teha heategusid kallitele inimestele meie ümber.  Piltidelt näete meie lõbusaid-tegusaid päevi!

Käisime talvises metsas TÄHEDETEKTIIVE mängimas! Kas sina tunned ära tähed, mille meie loodusest leidsime?
V nagu VEND

O nagu ORAV

V nagu VOODI

See võib olla nii V kui ka Y

U nagu USS

D nagu DELFIIN

T nagu TALV

I nagu ISA

I nagu ILUS

S nagu SIGA
Nagu näete, ei leia tähti mitte ainult raamatust, vaid ka loodusest. Minge ka koos perega detektiive mängima ja tähti otsima!

Talvise ilmaga tuleks ju mängida ka talviseid mänge - siin saate mõne mängu emotsioone näha.

Panime paaristööna ja ka üksinda kokku talvepuslesid - tuli välja, et igal pildil oli vahva lumemees Olaf. Kui pusled olid koos, uurisime, mis kujundit need meenutavad.


Mängisime talve-memoryt, kus tutvume talve tunnustega, treenime oma mälu ja keskendumisvõimet.

Lumepalli tähemäng - iga laps valib endale sõnakaardi ja peab kõigile enda sõnas olevatele tähtedele  lumepalliga pihta viskama. Mängus harjutasime ka lihtsamate sõnade kokku lugemist.



Isegi meie kunstitööd on lõbusalt talvised, siin saate näha viimaseid meistriteoseid, mille nimeks on "Lumememm jõuluootuses".

Hommikuringides harjutasime grupitööd ja rääkisime headest soovidest. Aga alati leiame aja ka üheks liikumismänguks - pildilt näete, kuidas meie õpime tasakaalu hoidma.


Aga lõppu lisame veel kaks pilti, mis peaks küll igaühele sooja tunde tekitama. Piparkoogid ja jõulusussid. Piparkookide eest täname suure kalli ja paiga Matthiast ja tema ema ning sussid meisterdas meie tubli tädi Maire, aitäh sulle!


Jõuluootuses soovime kõigile soojust südamesse! :) 

pühapäev, 27. november 2016

Meie lõbus reede

See nädal oli Mesimummide jaoks eriti töine - harjutasime hoolega Playbackiks, valmistusime Kadripäevaks ja selle kõige juures õppisime veel tähti, numbreid ja igasugu vahvaid asju. Reedesel päeval olime ikka kõige usinamad. Sellest saate ka natukene pilte näha. 

Hommik algas lõbusalt! Mis te arvate, millest oleks kõige lõbusam kujundeid ja tähti laduda? Meie arvame, et KOMMIDEST. Iga laps valis endale kommipaki ( ja pusis nii kaua kuni selle ISE lahti sai) ja ladus erinevaid kujundeid - meile on tuttavad ring, ruut, ristkülik, kolmurk - ja tähti.






Seejärel proovisime ka tähti teha. Iga laps valis ise tähe(d), mis talle meeldis(id) ning ladus need.

Marellel juhtus selline naljakas lugu, et ta ladus lihtsalt kolm tähte ja kui proovisime need koos kokku lugeda siis oli üllatus suur - saime kokku hoopis SÕNA! Hästi tehtud!

Nii, tähed laotud, kujundid laotud ja meil on hästi palju komme. Mida võiks küll teha? Ikka maailma pikima kommiussi! Ka sellega harjutasime koostöö tegemist - lihtne see ei olnud aga saime hakkama!



Kui kommiuss sai valmis, valis iga laps ka endale tubli töö eest ühe kommi. Ülejäänud pakkisime kotti, et need Kadrisantidele anda.

Ei läinudki kaua aega kui kuulsime, et kadrisandid on juba vallas lustimas!

Ja nad jõudsid ka meie juurde! Koos mängisime, laulsime, tantsime, meisterdasime, arvasime ära mõistatusi ja muidugi sõime ka maitsvaid muffineid.










Koos oli väga vahva ning lapsed olid rõõmsad, et sõbrad ka meile külla jõudsid. Nad olid hoolega oma esinemist ette valmistanud ja selle eest teeme neile pika pai ja ütleme "Aitäh, et tulite!"