laupäev, 23. veebruar 2019

Elagu Eesti!

Saabumas on sünnipäev, mis on Eesti rahva jaoks kõige olulisem sünnipäev terve aasta jooksul. Eesti sünnipäevale mõeldes tuletasid Mesimummid sel nädalal meelde Eesti sümboolikat, kauneid vaatamisväärsusi ja uurisime rahvariideid. Nädala lõpetas lõbus sünnipäevapidu.

Koolieelikute abiga lugesime ette kõigi Eesti presidentide nimed ja saime teada, et praegu on meie riigipea Kersti Kaljulaid. Uurisime rahvussümboolikat - rahvuslill rukkilill, sini-must-valge lipp, kolme lõviga vapp, rahvuslind suitsupääsuke ja rahvuskala räim. 


Koolieelikud joonistasid näidise teel portreepildid presidendist

Nooremad Mesimummid valmistasid kleepetööna uhked sini-must-valged lipud. 

Vaatasime ja kirjeldasime pilte Eesti tuntuimatest kohtadest ja vaatamisväärsustest ning paigutasime need Eesti kaardil õigesse kohta.


 
Nooremad lapsed panid ühiselt kokku suure pusle Eesti kaardist, uurisime maakondi ja rahvusmustreid.

Õpetaja Kaie laenas meile rahvariideid, mida saime vaadata ja katsuda. Lapsed said teada, et vanasti olid peoriieteks just rahvariided, mille kandmine oli suur au.


Lapsed valisid endale meelepärase maakonna rahvamustri ja joonistasid selle seelikule
Kenad rahvusmustritega seelikud kaunistavad nüüd meie koridori.😍



Neljapäeval toimus tänuüritus lastele, kes osalesid kunstikonkursil "Luulekaart Eestimaale". Osalemise eest saime uhke kiidukirja ja kommi, mille sõbralikult ära jagasime.🙏


Reedel toimus selle nädala tippsündmus - Eesti Vabariigi sünnipäeva tähistamine! 🎈
Käisime aktusel, kus meie tublid koolieelikud esinesid kahe ilusa lauluga.
 Ühises peolauas maitsesime kodust kaasa toodud toite ja kuulasime Eesti laule.
 
Koolieelikutele toimus viktoriin "Mu koduke on tilluke"




Nooremad Mesimummid lõbutsesid kolmes tegevuspesas: tädi Kati juhendas pillipesa, tädi Liis'iga koos mängisime matkimismängu ja tädi Ritaga koos värvisime Eestimaa sünnipäevapeo pilti.




Kõik sünnipäevapeol osalejad said tunnustatud kiidukirja ja pulgakommiga. Viktoriinil saavutas 3. koha meie kallis Kristofer - HURRAA!😄



Möödus üks tõeliselt põnev ja lõbus nädal oma kallist Eestit avastades, õppimist oli nii laste kui ka õpetajate jaoks! 
Mesimummide rühm tänab koostöö eesti õpetaja Kaiet, õpetaja Evat, õpetaja Hanna-Liisat ja kõigi teiste rühmade personali! AITÄH SÕBRAD!💙