neljapäev, 15. september 2016

Sõpruskohtumine Puhja lasteaiaga Pääsusilm

Täna käisime Järvakülas, kus hakkab kunagi elama õpetaja Liisi. Aga praegu on see ideaalne koht uute sõpradega mängimiseks ja sportimiseks. Olime seal tund aega ja selle ajaga jõudsime teha nii mõndagi!

Proovisime õpetaja Liisi aia õunu ja tomateid, meie endi toodud näkileibasid ja küpsiseid! Seejärel
saime omavahel tuttavaks, iga laps ütles teistele oma nime!
















Tegime soojendust, et jalad jõuaks jalgpalli taguda - selleks tehti meile takistusrada, kus me hüppasime, jooksime, ronisime. Alguses tegime seda üksinda ja siis uutel sõpradel käest kinni hoides.
Kõik said väga hästi hakkama ja nalja oli nabani!










Mängisime "Haned-luiged, tulge koju" - ilmselt näoilmed reedavad, kui vahva ja põnev see oli! :)
















AEG JALGPALLIKS! Mängu lõpuks olime löönud KAKS väravat ja olimegi võitjad. Kõige innukamad ja püüdlikumad mesimummidest jalgpallurid olid Kevin, Robert ja Ketter. Kõik mesimummid teadsid, et võit on küll tore, aga uute sõprade ees võiduga eputada ei ole ilus.






















Lõpuks mängisime köievedu aga meid oli vähem ja kukkusimegi uppi. Aga sellest polnud midagi hullu!

Viimasena tuli autasustamine, sest iga õige sportlane väärib ühte medalit ja pulgakommi.




MEIL OLI VÄGA VAHVA JA SPORTLIK PÄEV OMA UUTE SÕPRADEGA PUHJAST!

kolmapäev, 14. september 2016

Vaprad mesimummid Vapramäel matkamas!

Täna käisid mesimummid Vapramäel matkamas, matka teemaks oli liigirikkus metsas - meile näidati, kui palju erinevaid liike metsas kasvab - puud, põõsad, samblikud, taimed. Saime kiita oma heade teadmiste eest looduse kohta!

  • Vaatasime taimi, maitsesime marju ja proovisime ära arvata, kus need marjad kasvada võiks. Paljud lapsed tundsid mustikad kohe ära.


















  • Kas teie teate, miks see puu selline on? Meie küll teame!


  • Hundikuristik - laste lemmik koht terve matka jooksul. Elva jõgi on selle puu juurte ümber augud uuristanud ja tugevalt on seisma jäänud ainult puu juured. Nende vahel saime ronida ja turnida!



  • Olime tõelised loodusuurijad - igaüks otsis luubiga midagi erilist ning me leidsime VÄGA PALJU asju, mida palja silmaga ei märkaks - putukaid, väikeseid seeni, lehti ja isegi prügi!

















  • KES PÜÜAB KÕIGEST VÄEST, SAAB ÜLE IGAST MÄEST! Meie saimegi!


  • Mesimummid teavad, kuidas kõlavad rähni koputused - proovisime ka ise rähnid olla. Kui kõrv vastu puud panna, siis kõlab koputamine hoopis teistmoodi. :)






  • Aini õpetas meile uue vahva mängu, mida saame ka hommikuringis mängida - kõik lapsed seisavad ringis, hästi tihedalt koos. Üks laps seisab ringi keskel. Ringi hakkab käima üks mari, mis tuleb hiirvaikselt teisele lapsele pihku pista nii, et keskel seisja ei saaks aru, kelle käes mari on. Kui öeldakse "STOPP", siis arvab laps ära, kelle käes on mari.


  • Ja lõpuks tervitas meid VAPRAMÄE VAPU, kes pakkus kommi ja rääkis natuke endast. Lapsed rääkisid Vapule, mida nad matkal nägid. Koos tegime ka paar vahvat pilti!



OLI VÄGA VAHVA MATK JA MESIMUMMID TÄNAVAD KÕIKI, KES AITASID MEIL TÄNA VAPRAMÄELE JÕUDA!

teisipäev, 13. september 2016

Kes püüab kõigest väest, saab üle igast mäest!

Selle  nädala tarkusetera õpetab meie püüdlikkust, sihikindlust ja enesekindlust - kõike, mida üks õige sportlane vajab, et kõik "mäed" ületada.

  • Hommikuringis vaatasime pilte erinevatest Eesti sportlastest - kettaheitja Gerd Kanter, maadleja Heiki Nabi, Eesti kuulsaimad kolmikud - naistemaratoni jooksjad Leila, Lily ja Liina Luik. Paaristööna said lapsed ühe pildi ning pidid omavahel arutlema, kellega on tegu, et saaks enda pildil kujutatud sportlast (või spordiala) ka sõpradele tutvustada.



  • Eile voolisime erinevaid sportlasi, nende spordivahendeid jm. Valmis kunstiteosed olid omapärased ja meie (õpetaja ja assistentide) suureks rõõmuks lähenes iga laps erinevast nurgast ning sarnaseid tehnikaid kasutati vähe - see on hea, sest üksteist kopeerides on lapse loovusel ja fantaasial raske areneda! :)















Tegime ka ise õues sporti
  • mängisime (paljude laste jaoks) uut kullimängu - HARKI-KULLI. Kui emmed-issid pole seda lastega veel mänginud siis käib see nii: Mängus on kull, kes peab teised kätte saama ning kui kull on kedagi puudutanud, muutub see laps justkui kivikujuks, kes ei saa enam põgeneda. Et vabaks saada, peab ta jalad harki seisma, kuni keegi sõpradest tuleb teda päästma, roomates sõbra jalgade vahelt kiirelt-kiirelt läbi.

  • tegime kaugus- ja kõrgushüppeid, kiirkõndi, hüppeid ühel ja kahel jalal ning kes suudaks unustada kõige tähtsamat - kätekõverdusi! Loomulikult venitasime peale trenni ka oma lihaseid, et homme valus kõndida ei oleks.




  • Aga kõik mesimummid teavad, et spordimehed - ja naised peavad puhkama, seda tegime ka meie! Proovige nüüd ära arvata, kus me ütleme "AA", kus "OO" ja  kus "EE".