reede, 21. aprill 2017

Meie vahva matkapäev

Eilse hommikupooliku veetsime koos Puhja sõpradega matkates - tegime tiiru peale nii Mustjärvele ja jalutasime sealt ka Võrtsjärve vaatama. Kokku läbisime 6,2km, mis on meie laste kohta ikka väga tubli saavutus, kiitus kõigile!

Alustuseks vaatasime Mustjärve ja rääkisime, kuidas meie tänane päev välja näeb. Seejärel hakkasime matkama - selleks ületasime sildasid, maha langenud puid ja kõndisime läbi erinevate käänakute.












Tee peal sai ka igasugu naljasid teha, okste küljes oli hea ronida ja oma oskusi näidata.






Peale pikka-pikka matka tuli lõpuks kauaoodatud söögipaus. Lapsed olid lahked ja jagasid oma küpsiseid, võileibu ja puuvilju ka sõpradega. Kõigil said kõhud nii täis, et naeratus tuli vägisi näole tagasi. :) 




Kuid siis mõtlesime, et huvitav, kas Võrtsjärv on suurem või väiksem kui Mustjärv. Mis seal ikka, läksime vaatama, selleks jalutasime Limnoloogiasse.

Saime vaadata suurt Võrtsjärve ja visata sinna kive, no küll oli lõbus! Seejärel tegime veel ühe väikese juturingi, kus igaüks sai teistele öelda, mis talle tänasest kõige eredamalt meelde jäi. Lapsed jäid päevaga väga rahule ja meil oli üheskoos tõesti lõbus.






Matk oli vahva ja laste lõunauni oli ikka väga magus ning tundub, et osad magavad veel siiani - Mesimummide rühmas on täna ainult 6 last! :)

teisipäev, 18. aprill 2017

Mida meie prügist arvame?

Kahjuks ei jäänud video kvaliteet hea, kuid asja mõttest saate ikka aru! Meie tublid Mesimummid 😊

Videot saate vaadata sellelt lingilt: https://drive.google.com/file/d/0B42jAsPo2xDvR215d2tyTGVMUWM/view?usp=sharing

Mesimummid prügi koristamas

Täna olime me eriti tublid - panime töökindad kätte, võtsime prügikotid kaasa ja läksime meie armast Männikut puhastama. Oi-oi, kui palju prügi me leidsime (ja ära koristasime!)

Moodustasime kolm gruppi, jagasime igale grupile prügikoti ja asusime rämpsu koristama - nii suurt kui väikest.







Saime vaid väikese osa Männikust läbitud ning selle lühikese ajaga kogusime kokku 3 kotitäit prügi. See on rõõmus ja samas ka kurb. Rõõmus, sest me olime NII töökad ja tublid, kuid kurb, sest see prügi poleks tohtinud metsa alla üldse sattudagi.. 




Kui õpetajad pakkusid, et me võiksimegi iga nädal teha päeva, kus koristame metsaalust, siis lapsed lausa nõudsid, et me teeksime seda mitu korda nädalas - kasvõi iga päev!💚

pühapäev, 16. aprill 2017

Parem pool muna kui tühi koor

Sellel nädalal rääkisime saabuvatest kevadpühadest (lapsed võivad teile rääkida, kuidas kevadpüha veel nimetada võib!) ning kõigega, mis seondub selle vahva pühaga - kanad, munad, jänesed. Sealjuures saime mängida uusi vahvaid mänge ja loomulikult ka meisterdada.

Arutlesime, mõtlesime ja lõpuks saime ka aru, milline näeb välja kana elutsükkel - selleks tegime tööd gruppides, kus proovisime üheskoos pilte loogilises järjekorras järjestada ning piltide põhjal ka jutustada. On näha, et lapsed oskavad järjest paremini grupitööd teha ning ka loogiliselt mõelda.






Mängisime mängu "Muna terveks", kus tuli lahendada liitmistehe, et ühendada muna kaks poolt. Mängu mängisime nii gruppides, paaris kui ka individuaalses tegevuses. Saime selgeks, mida tähendab "(liitmis)tehe" , meelde jäi pluss-märgi nimetus ning saime väga palju harjutada liitmist. 



Nädala lõpetuseks mängisime vahvat Pühadejahti, kus moodustasime kaks gruppi, kes lahendasid lasteaias ringi liikudes erinevaid ülesandeid, et leida üles üks väike kingitus, mille Pühadejänes neile oli ära peitnud. Kerge see ei olnud, tuli arvutada, nädalapäevi nimetada, sõnu laduda ning pilte järjestada. Kõige selle vahel tuletasime meelde neli tarkusetera, mis aitasid meil lahendada mõistatust kuhu järgmisena liikuda. Lastel oli lõbus ja auhind tegi kõigil meele rõõmsaks! 



Kõige selle pühadetralli keskel jõudsime igapäevaselt hoolitseda ka oma taimede eest, mis on väga jõudsalt kasvanud. Taimede kasvatamisega õpetame lastele rõõmu isetegemisest, vastutust ja oma tegude tagajärgesid. Siiani on tagajärjed olnud ainult positiivsed - taimed tänavad meid hoolitsuse eest! :) 


Lõpetuseks teile pilt meie vahvatest tibudest - igaüks isemoodi ja armas. 

Kallid mesimummid ja teie perekonnad, soovime teile kõigile kauneid kevadpühi!🐣🌸🐣🌸🐣