pühapäev, 16. aprill 2017

Parem pool muna kui tühi koor

Sellel nädalal rääkisime saabuvatest kevadpühadest (lapsed võivad teile rääkida, kuidas kevadpüha veel nimetada võib!) ning kõigega, mis seondub selle vahva pühaga - kanad, munad, jänesed. Sealjuures saime mängida uusi vahvaid mänge ja loomulikult ka meisterdada.

Arutlesime, mõtlesime ja lõpuks saime ka aru, milline näeb välja kana elutsükkel - selleks tegime tööd gruppides, kus proovisime üheskoos pilte loogilises järjekorras järjestada ning piltide põhjal ka jutustada. On näha, et lapsed oskavad järjest paremini grupitööd teha ning ka loogiliselt mõelda.






Mängisime mängu "Muna terveks", kus tuli lahendada liitmistehe, et ühendada muna kaks poolt. Mängu mängisime nii gruppides, paaris kui ka individuaalses tegevuses. Saime selgeks, mida tähendab "(liitmis)tehe" , meelde jäi pluss-märgi nimetus ning saime väga palju harjutada liitmist. 



Nädala lõpetuseks mängisime vahvat Pühadejahti, kus moodustasime kaks gruppi, kes lahendasid lasteaias ringi liikudes erinevaid ülesandeid, et leida üles üks väike kingitus, mille Pühadejänes neile oli ära peitnud. Kerge see ei olnud, tuli arvutada, nädalapäevi nimetada, sõnu laduda ning pilte järjestada. Kõige selle vahel tuletasime meelde neli tarkusetera, mis aitasid meil lahendada mõistatust kuhu järgmisena liikuda. Lastel oli lõbus ja auhind tegi kõigil meele rõõmsaks! 



Kõige selle pühadetralli keskel jõudsime igapäevaselt hoolitseda ka oma taimede eest, mis on väga jõudsalt kasvanud. Taimede kasvatamisega õpetame lastele rõõmu isetegemisest, vastutust ja oma tegude tagajärgesid. Siiani on tagajärjed olnud ainult positiivsed - taimed tänavad meid hoolitsuse eest! :) 


Lõpetuseks teile pilt meie vahvatest tibudest - igaüks isemoodi ja armas. 

Kallid mesimummid ja teie perekonnad, soovime teile kõigile kauneid kevadpühi!🐣🌸🐣🌸🐣

Kommentaare ei ole: