teisipäev, 23. mai 2017

Liikumisvõistluse võit

Kaks kuud tegid kõik lapsevanemad hoolega täppe oma lapse liikumist tähistavasse tabelisse. Rühmade arvestuses said võitjaks MESIMUMMID!🏆

Iga laps viibis õues kahe kuu jooksul keskmiselt 63,5tundi - tubli töö! Võistluse auhinnaks saime tasuta reisi Aurasse (sellekohane info tuleb peagi ELIISi)

Meie rühmasisene kohtade arvestus:
I koht - Mait
II koht - Kristofer Koit
III - Ketter
Tubli töö, Mesimummid. Liikumine teeb terveks ja tugevaks!

pühapäev, 21. mai 2017

🐛Ei ole halba ilma heata 🦋

Selle nädala tarkusetera õpetas meile palju kannatlikkuse ja positiivsuse kohta. Rääkisime ka ühest putukast, kes lausa peab olema kannatlik - liblikas.Tutvusime tema elutsükli, välimuse ja omapäradega ning kõike seda läbi erinevate mängude ja tegevuste nii toas kui ka õues.

Mängisime liblika-memoryt, et treenida oma mälu ja harjutada ka pildi järgi kirjeldamist ning võrdlemist. Iga laps valis ka tunnuse, mille järgi sai enda liblikaid järjestada - suurus, värv vm.





Mäng "Liblikas lendab" õpetas lapsi sik-sak meetodil tähtedest sõnu moodustama, neid kokku lugema ja harjutasime ka ise sõnade kirjutamist. Lastel oli vahva ja liblikad aitasid meil isegi raskemaid sõnu kokku lugeda.🦋





Arvurea järgmisel saime kokku ühe kauni pildi liblikast, mille lapsed ka ise ära värvisid.



Ei meie saa üle ega ümber grupitööst - kahes grupis panid lapsed järjekorda seeriapilte, mis näitavad liblika elutsüklit. Valisime mõlemast grupist kolm last, kes rääkisid oma grupi tööst ning liblikatest. Jutustamine vajab veel harjutamist, kuid lapsed on väga julged! 🐛🦋



Ootasime pikisilmi soojasid ilmasid ning kui need tulid, läksime kohe õue ja hakkasime hoopis seal maalima. Seekord luges õpetaja Liisi ette lugu"Üks tõuk nii helesinine", mille põhjal lapsed päris enda fantaasiatöö maalisid.







Et liblikatel üksi igav lennata poleks, meisterdasime mullitajad, et lapsed saaksid liblikateni kauneid mulle saata. Kahjuks meie pesuvahend mulle ei tekitanud, proovige kodus Fairyga! Veel vaatasime animatsiooni liblika elutsüklist, uurisime erinevaid raamatuid ja mängisime liblikate tegevuskastis. Oli üks lõbus nädal!
Päikest!🌞