kolmapäev, 15. veebruar 2017

Sõbrapäeva tähistamine Puhjas

Eelmises postituses nägite, kuidas sõbrapäevaks valmistusime, kuid siin avaneb teil võimalus näha pilte sõbrapäevast - tantsu-tralli, naeru-nalja sai palju! Vaadake pilte, kui muidu ei usu :) 

Algul suundusime oma sõprade rühma, kus keskmise rühma lapsed ootasid meid rõõmuga. Andsime neile oma kingitused, tutvustasime ennast ja mängisime palliga "kuuma kartulit".








 Saime osa ka sõprade teatrietendusest Rumcajs. Kuigi nad harjutasid seda alles kolmandat korda, tuli etendus väga hästi välja - sai palju nalja.










 Seejärel suundusime käsikäes saali muusikaõpetaja Triinu juurde lustima! Seal mängisime sõpradega ringmänge, kus sai joosta, kepsutada, roomata ja laulda ka.













Ringmängud lõpetasime ühe võimsa diskoga, kus tantsisime Karl-Erik Taukari ja Tanel Padari muusika järgi. Oli tore näha lapsi end vabalt tundmas ja välja elamas. 











Viimaseks tegevuseks saalis jäi ühe vahva animatsiooni vaatamine. "Minu sõber vihmavari" rääkis sõprusest, oma sõprade kohtlemisest ja nende väärtustamisest.




Kõik lapsed nautisid sõbrapäeva pidu koos Puhjakatega ning oleme siiralt tänulikud, et kallid Puhja sõbrad meid külla kutsusid - teiega oli väga vahva, olete tõelised sõbrad!

Mesimummide toimetused sõbrapäevaks valmistumisel

Nagu teate, veetsime sellel aastal oma sõbrapäeva koos Puhja sõprusrühmaga, kuid lõbusale päevale eelnes tükk tööd - esmaspäeval küpsetasime muffineid ning juba eelmisel nädalal alustasime ka südamekujuliste kaelakeede tegemisega. 

Kingituste tegemine - kaelaketid

Kõigepealt tuli puidust südamed värvid endale meelepärast tooni - kas punaseks või roosaks, värvitud said ka mõned näpud! :)




Esimest korda kasutasime rühmas puuri, et teha südamekeste sisse augud, kust hiljem nöör läbi torgata. Õpetaja abiga tulid kõik lapsed hästi toime ning oli ikka uhke tunne küll kasutada sama tööriista, mida issidki.







Seejärel kleepisime südametele silmad peale, panime nöörid külge ning tahaküljele kirjutasime iga Puhja lapse nime.



Muffinite küpsetamine

Muffinite tegemisel tuli loendada vorme, mõõta õige kogus koostisosasid ning segada need kokku.









Kui õpetaja aitas segu vormidesse ära panna, tuli muffinitele lisada marjad - mustikad ja maasikad. Maasikate lõikamisega said Mait ja Matthias väga hästi hakkama.





Ja kui tainas hakkas otsa saama algas kõige vahvam koht - kausside puhastamine, ikka käte abil!


Viisime järjest muffineid kokatädi Reeda juurde ahju ning kokku tuli lausa 7 pannitäit muffineid! Kui need olid valmis ja natukene jahtuda saanud, jagasime kaks suurt muffinit tükkideks, et igaüks saaks koos tehtud küpsetist ka maitsta.




Ja lõpetuseks tegime suhkrumassist muffinitele peale ka vahvad südamed või hoopis rõõmsad näod :) 





Nagu näete, tegime ikka suure töö ära, kuid see oli seda väärt, sest Puhjas sõid kõik lapsed isuga meie tehtud muffineid, küll oli hea! Ja kaelakettide üle rõõmustasid ka kõik Puhja lapsed!