reede, 21. oktoober 2016

Kured läinud, kurjad ilmad

Sel nädalal rääkisime "kurjade" ilmade saabumisest, sellest, miks linnud lõunamaale lendavad ja mis linnud meie juurde jäävad. Õppisime nimetama erinevaid ilmastikunähtuseid ja tegime ka vahvaid katseid, et kurjad ilmad ka meile tuppa tuua. 

Kuid selle nädala esmaspäev algas väga rõõmsa sündmusega - meie armas Kirke sai 5-aastaseks! Palju õnne veelkord! :)


Õpetaja Elin ja 2. klass õpetasid meid ka programmeerima - käisime kõik koos arvutiklassis õppimas, kui vahva võib programmeerimine olla - olime nagu suured lapsed. Aitäh meie armsatele õpetajatele!



Mängisime ilmamängu, kus tuli loendada erinevaid asju ja pesulõks õigele kohale kinni panna. Meil on väga osavad loendajad, kes teavad peaaegu kõiki numbreid. :)


Harjutasime ka grupitöö tegemist, iga grupp pani koos kokku kaks puslet ilmastikunähtusest ning tutvustas seda ka teistele. Kuigi selliste sirgete servadega pusled on laste jaoks rasked, tuli koos tehes see väga kiirelt ja ilusti välja. 


Harjutasime sõnade ladumist, kuid seekord tegime seda hoopis KASTANITEGA - hea peenmotoorikale, lugemisoskuse arendamiseks ja lihtsalt lõbus.




Mesimummid on ikka parajad katsetajad - sellel nädalal katsetasime, uurisime ja mõtlesime kuidas teha ISE vihma, äikest, tornaadot ja vulkaani. Vaadake järgi, meil oli igatahes väga lõbus ja neid katseid saab väga lihtsalt ka ise kodus teha! :) 
 VIHM


VULKAAN 






















TORNAADO





Tegime välku ka, kuid pimedas ruumis sellest pilti ei saanud! :) 

Täna käisid meil ka suured poisid luuletusi ettelugemas - oli väga huvitav kuulata ja lastel oli hea meel näha, et ka suuremad lapsed satuvad vahepeal lasteaeda, aitäh teile!


OLI VAHVA JA TEGUDEROHKE NÄDAL! TULETAME MEELDE, ET JÄRGMISEL NÄDALAL ON MÄNGUNÄDAL - KORDAME SIIANI ÕPITUT NING MÄNGIME, MÄNGIME JA MÄNGIME... :) 

Teatrietendus Buratinost

Eile vaatasime kooli saalis vahvat etendust Buratinost, kes tahtis näitlejaks saada lootuses, et siis on ta varsti ka kuulus ja rikas. Nii see lugu aga ei lõppenud, kuid laste emotsioonidest oli näha, et etendus oli nende jaoks lõbus, kaasahaarav ja nalja oli kah nabani! :) 

Kergeusklik Buratino














Artemon, Malvina ja Pierrot 

Vahepeal laulis üks vahva onu ka Buratino laulu,
 mida oskasid peaaegu kõik lapsed kaasa laulda! :)
Ja meie tublid teatrikülastajad, kõik oskasid ilusti vaikselt istuda ja etendusele täiel rinnal kaasa elada, KIITUS! :)