teisipäev, 28. märts 2017

Vahva etendus!


Mida kevadel külvad, seda sügisel lõikad

Meie selle nädala tarkusetera õpetab meile natukene kevadiste aiatööde kohta - räägime kuidas külvata erinevaid seemneid, mida on taimel eluks vaja ning ega ainult rääkimisest ei aita - lööme ikka käed külge kah! 

Et elu vahvam oleks, võiks igal lapsel olla üks Murupea - meil neid  veel ei olnud, seega tegime endale väikesed sõbrad ise. Praegu on nad küll veel kiilad, kuid loodame, et paari päeva jooksul kasvavad ikka "juuksed" pähe.





Lisaks sellele külvasime grupitööna ka erinevaid lilli - takeetese, lõvilõuad ja päevalilli. Kuid loomulikult ka midagi, mis hiljem kõhtu täidaks - kõrvitsat, tomatit, kurki, tilli, salatit jm. Kastsime oma seemnekesed ära ning kirjutasime üheskoos juurde ka sildid, et meil ka nädala pärast meeles oleks, kus midagi kasvab.








Peale loo "Jack ja oavars" kuulamist külvasime endale veel ka oa ja herne, et näha, kas ka meil hakkavad oavarred sinitaevani ulatuma, nagu kuuldud loos.





Lisaks kõigele tegime ka kunsti - herneid, ube ja päevalilli saab küll külvata, kuid neist saab veel teha ka imeilusaid pilte, vaadake ise! :) 

Oleme jõudnud juba palju õppida, kuid palju avastamist on veel ees. Palun rääkige ka kodus kevadest, taimedest (nende osadest) ja seemnete külvamisest!