laupäev, 5. november 2016

Selgeks said nii mõnedki ametid!

Kuigi saime erinevate ametitega tutvumas käia, siis arvasime ikkagi, et mõne ameti peaks ka ise ära proovima. Kuna praegu on väga-väga palju pisikuid liikumas, otsustasime proovida ära koristaja raske töö - haarasime aga lapid kätte ja kukkusime puhastama! 

Alustasime tolmulappide märjaks tegemisega ja vaatasime, et need tilkuma ei jääks - ei olnudki nii kerge, kui tundub :) 


Ketter teab, et ka mänguasju tuleb puhastada, needki on pisikuid täis. 

 Andre märkas mustust ka mänguasjade all

Tüdrukud võtsid ette aknalauad


Ka diivanite ääred tuli puhtaks saada!

Samal ajal toimus ka eestoas tubli laudade puhastamine


Siingi said puhtaks riiulid...

...ja toolid





Mesimummid teavad ütlust "Usalda aga kontrolli!" Võtsime seda väga tõsiselt ning kontrollisime luupidega kogu töö üle ja kui leidsimegi mustust või mõne pisiku, siis parandasime kohe sõbra töö oma lapiga! :)







Koos tegime ära suure töö ja lapsed tahtsid ka järgmisel päeval koristada. Saime aru, et koristaja töö ei ole sugugi lihtne ning ka seda tuleb õppida, et mitte endale, sõbrale või mööblile liiga teha, sest ehk olete kuulnud - Targaks ei sünnita, targaks õpitakse! :) 

kolmapäev, 2. november 2016

Mesimummid Hingedepäeval

Täna rääkisime hommikuringis Hingedepäevast - miks seda tähistatakse, keda me mälestame ja kuidas me seda teha saame. Võtsime hetke, et meelde tuletada, kes on Mesimummide jaoks kallid hinged, keda täna enam meiega ei ole.



Juba hommikul leppisime kokku, et teeme oma tähtsad tööd (loe:mängud) ruttu-ruttu ära, et ilusa ilmaga talverõõme nautida ja nii me ka tegime! 

Mängisime lumesõda! 


Kelgutasime!


Tegime lumeingleid...


ja lumest habeme! :)

Mait otsustas ka enda nime lumele kirjutada, vaadake hoolikalt!

Täna oli ilus ja tore päev, kuid tuletame teile meelde, et sellise ilmaga mängides võivad sokid-sukapüksid märjaks saada, seega palume kappidesse vahetusriideid varuda! :) 
Ja loomulikult - Rahulikku Hingedepäeva!

teisipäev, 1. november 2016

Targaks ei sünnita, targaks õpitakse

Sellel nädalal räägime erinevatest ametitest ning sellest, mida on vaja, et mingil ametil töötada. Eile ja täna meisterdasid lapsed endale oma "Ametite raamatu", mis täna kohe kasutusse läksid. Külastasime Konguta Kooli direktor Liinat, kokk Reeta, majandusjuhataja Ingat ja poemüüja Annelit. Nemad rääkisid meile oma tööst ja igaüks kinnitas kas autogrammi, templi või kleepsuga, et Mesimummidel on olemas teadmised nende ametite kohta.

Õpetaja Liina rääkis meile, kui palju inimesi töötab Konguta Koolis (emmed-issid, küsige oma lastelt!), miks neid inimesi nii palju vaja on ja näitas meile erinevaid dokumente, mida üks direktor kirjutama peab. Tutvusime oma suuremate õdede-vendade hinnetega ja lõpuks sai iga laps enda raamatusse päris ise templi ja allkirja panna. Külaskäigu eest andis õpetaja Liina meile ka kommi! :)










Meie kooli kokk Reet rääkis, et tema on kokaks olemist palju aastaid õppinud ja loomulikult seda ka harjutanud (Sest ega targaks ei sünnita, targaks õpitakse!:) ). Ta näitas meile erinevaid masinaid, mida üks kokk peab oskama käsitleda ja loomulikult panid kõiki lapsi imestama suured supipotid - kodus küll nii suuri vaja ei lähe. Saime teada, et iga päev peab kokk tegema süüa rohkem kui SAJALE lapsele, Mesimummid arvasid, et seda on päris palju ja kokk olla on ikka üpris raske. Reeda sõnul on selle töö juures kõige raskem terve päev jalgel olla, kuid kõige toredam on näha, et lastele maitseb tehtud söök ja kuulda kiidusõnu söögi koha! 






Meie majandusjuhataja Inga rääkis meile, kui paljude erinevate asjadega tuleb temal tegeleda - alates menüü koostamisest kuni pööningul käimisega. Nägime erinevaid tabeleid, mida üks majandusjuhataja arvutis täitma peab ja neid oli VÄGA palju. Saime teada, et majandusjuhataja kabineti juures on ka väike ladu, kust käivad asju küsimas ka meie rühma tädid Maire ja Piret. Uurisime erinevaid vahendeid, mis seal laos olid - nõudepesuvahendid, vedelseebid, puhastusvahendid. Kõige tähtsam õppimine oli see, et majandusjuhataja aitab kooli/lasteaeda tellida ja toimetada kõik vahendid, mis on õppimiseks ja mängimiseks vajalikud. Kuna majandusjuhataja tegeleb ka alarmide ja häiretega, siis tuletas Inga meile meelde, mida tuleks teha, kui tuletõrjehäire tööle läheb. 








Käisime õppimas ka poemüüja ametit. Martini ema Anneli rääkis meile oma tööst, ka tema tegeleb paljude erinevate asjadega - ta teeb kaubale hinna, tellib uusi tooteid, toob kaupa sisse, loeb kassas raha ja teenindab kliente. Anneli sõnul on poemüüja töö juures kõige raskem just kauba tassimine - piimakastid on väga rasked ja abis ei ole ühtegi tugevat meest. Seega peab ka poemüüjatel natuke jõudu olema! Saime teada, et Annikoru kauplusest ostetakse kõige enam tikke ning järgmisena piima. Kõige vähem ostetakse tööstuskaupu, sest nagu ka Anneli ütles, et tule ju pea pesemiseks iga päev uut šampooni osta. Kuna poes pilti teha ei tohtinud, tegime poe ees mõned rõõmsad klõpsud koos oma lemmiku poemüüjaga. Kingituseks saime ka suure paki kommi. Aitäh!


Ühe päevaga saime väga palju teadmisi lausa nelja ameti kohta ja meil on väga hea meel, et meid ümbritsevad lahked ja toredad inimesed, kes on valmis ka Mesimummidele uusi teadmisi jagama. Suur aitäh, kummardus ja pikk pai!

Perepidu!

10. NOVEMBER KELL 17.00
Mesimummide rühmas

ISADEPÄEVA PEREPIDU
Mängime, laulame, meisterdame ja sööme kõik koos!

  



Palume kõigil kaasa tuua näksimist lauale – puuvilju, koduseid küpsetisi, kommi jm. Kohv, tee ja morss on meie poolt.