reede, 10. veebruar 2017

Parem varblane peos kui tuvi katusel

Nagu eelmisest postitusest lugeda võisite, rääkisid Mesimummid sellel nädalal lindudest, nende eluviisidest ja elupaikadest. Aga me mitte ainult ei rääkinud, vaid TEGIME palju - vaadake meie nädalat piltides!

Nädalat alustasime ühe vahva meisterdusega, mis kandis nime "Minu linnuke" - iga laps meisterdas endale kas suitsupääsukese, leevikese või rasvatihase.





Mängisime hommikuringis mängu "Suur, keskmine ja väike lind", kus sai rühmas linnu kombel ringi lennata vastavalt tema suurusele - olime kas suurte, väikeste või keskmiste tiibadega. Kuigi tiivad tunduvad kõigil sama suured olevat, kinnistusid lindude nimetused sellegipoolest. :) 

Maalisime paaristööna talvise pildi leevikestest ja rasvatihastest - kasutasime selleks templeid.



Käisime ka õues lõbutsemas - mäest lasid koos lastega alla ka tädi Maire ja tädi Piret. Täna ühines ka õpetaja Liisi. Kõigil oli lõbu laialt ja nalja nabani! :)



























Vahvatele linnukestele mõeldes tegime neile ka rasvakäbid. Jalutuskäigul viisime need männikusse ja riputasime puu külge.























Õpetaja Liisi tõi meie rühma ka uue mängu - täpsemalt tegevuslaua, mille ta kodus olles valmis meisterdas. Tegevuslaud õpetab naelte vahele tähtede põimimist, paelte sidumist ja punupatside tegemist.

Sellel nädalal oli veel vahvaid sündmuseid:
1. Neljapäeval täitus 100 päeva, mil oleme sel õppeaastal lasteaias käinud. Selle puhul tegi 2. klass erinevad plakatid, kuhu tuli kirjutada sada asja erinevatest kategooriatest. Meie rühmast käis läbi plakat 100 eestikeelse sõna kohta. Täitsime seda nii palju kui oskasime ja loomulikult mõtles, häälis ja kirjutas iga laps oma nime ise.

2. Täna nägime Nipitiri teatri vahvat etendust Sinisabast - kui algul arvasime, et Sinisaba võib olla linnuke, siis tuli välja, et tegu on hoopis MEREMAOGA. Laval nägime veel kass Liisut, piraat Ferdinand Friikartulit ja merekuningas Neptunit. Lubage oma lapsel sellest vahvast etendusest ka kodus rääkida. :) 







Väike meeldetuletus toredast etendusest ka videoklipis:

Oli vahva nädal uute teadmiste ja mängude seltsis. Armsad lapsevanemad, rääkige nädalavahetusel ka kodus tuntuimatest lindudest, näidake neist pilte, videosid ja heliklippe. Minge linde ka loodusesse otsima ja vaatlema, et õpitud teadmiseid ja oskuseid täiendada ja lihtsalt perega koos lõbusalt aega veeta.

neljapäev, 9. veebruar 2017

Täna olime ornitoloogid

Kuna sel nädalal tutvume tavapärasest rohkem lindudega, otsustasime täna neid vahvaid tegelasi ka vaatlema ja kuulama minna. Selleks haarasime kaasa eelnevatel päevadel ise tehtud binoklid ja seadsime sammud oma armsa männiku poole!

Nii need tõsised linnuvaatlejad teele asusidki :) Metsa ääres rääkisime sellest, mida tähendab ornitoloog, milline tema töö välja näeb ja mis on selle ameti juures tähtis - kannatlikkus, tähelepanelikkus.

Tee peal harjutasime vaatlemist ja kuulamist - linde esialgu näha ei olnud.

Peale pikka kõndimist, ootamist ja kuulamist saime lõpuks näha ka linnukesi - puu ümber askeldasid mitu rasvatihast. Ornitoloogid seadsid oma binoklid valmis ja asusid vaatlema ja kuulama - märkasime, et kuulda võib mitut erinevat linnulaulu.




Kuna Robertil veel enda binoklit polnud, pakkus Mait sõbrale enda binoklit, et kordamööda vaadata. Selline lahkus ja sõbralikkus on meie rühmas tähtsal kohal, väga tubli! :)

Seadsime armsatele linnukestele puu otsa rippuma ka natuke maiustamist - ise tehtud rasvakäbid jäid meist maha linde rõõmustama. Loomulikult rääkisime ka sellest, et lindude toitmine ei tohiks olla ainult ühekordne asi - nüüd hakkame ka edaspidi neile süüa viima. Seda saate ka teie koos oma peredega teha.






Tagasiteel tegime külarahvale nalja ja tuletasime läbi männiku minnes meelde, mis hääli teevad metsloomad. Seega kui kuulsite huntide ulgumist, rebaste klähvimist ja karu möirgeid, ei pea te muretsema, need olime kõigest meie! :) 

kolmapäev, 8. veebruar 2017

Lasteaia sõbrapäeva perepidu


Kuna pidu algab 17.00 siis palume lastele järgi tulla nii, et te jõuaksite peo alguseks kohale (iga lapsevanem viib oma lapse peole ise).
Võite lastele juba hommikul punased riided selga panna, et sõbrapäeva-meeleolu saadaks meid terve päeva jooksul.