kolmapäev, 4. oktoober 2017

Lotte unenäomaailmas

Täna käisid Mesimummid avastamas värskelt renoveeritud Vanemuise Teatrit - nägime etendust, mis kandis nime "Lotte Unenäomaailmas".

“Lotte Unenäomaailmas” juhatab vaatajad jänes Adalberdi unenäkku, kus võib kohata nii kõikvõimalikke kummalisi tegelasi – alustades üleannetutest ustest ning lõpetades lootusetult ühte põimunud kinga ja kohvitassiga – kui sattuda kõikvõimalikesse rohkem või vähem pentsikutesse situatsioonidesse. Lühidalt öeldes osutubki Unenäomaailma lõksu jäänud Adalberdi päästmine üle ootuste värvikaks ja haaravaks seikluseks.
Mihkel Truman, kultuur.err.ee

Mesimummid teatrietenduse algust ootamas 

Lotte ja tema sõbrad




Meie Vanemuises - viksid ja viisakad

🎭Teatris käia on tore!🎭

esmaspäev, 2. oktoober 2017

Igal oinal oma Mihklipäev!

Eelneval nädalal valmistusime hoolega Mihklipäeva tulekuks - tutvusime vanarahva kommetega, mängisime vahvaid mänge ja käisime põneval õppekäigul. Meie lõbusast nädalast saate aimu piltidelt.

Nädala alguses rääkisime sellest, kuidas vanarahvas lõpetas Mihklipäeval loomade karjatamise, sest kätte oli jõudnud sügis. Saime ka ise sügisega sõbraks üht lõbusat kunstitööd tehes - švammitrükk.


Käisime ekspeditsioonil (ehk uurimisretkel) Marjasoo Tallu, kus nägime kultuurmustikaid ja -jõhvikaid. Meiega olid kaasas Maidu õde Kaidi ja Kristo ema Kerli.

Niimoodi neid taimi algul kasvatatakse


Kultuurmustikataimed olid kõigi üllatuseks väga suured





 Armas perenaine tutvustas meile ka AKVINIIDIAT, mida tuntakse ka Eesti kiivi nime all
Mesimummipere💕

 ROBERTI JA KIRKE MUSTIKASAAK!



















Mihklipäeva saabudes räägitakse alati ka aiasaadustest ning seekord tuli meile selles appi Kristo ema, Kerli. Ta tutvustas lastele kaalikat, punapeeti ja porgandit - lapsed said vilju katsuda, nuusutada ja maitsta. Üheskoos uuriti ja võrreldi ka viljade seemneid.


Olime kõik Mihklipäeva meeleolus ja seetõttu korraldasid lapsed rühmas Mihklilaada - neljas tegevusnurgas müüdi erinevaid vilju, riideesemeid ja muudki.





Ka hinnasildid tehti ise💵

Mihklilaat jõudis ka õue! 🍰🍲🍵


Nädal lõppes toreda ühispildiga, kus on näha meie Sügisandide näituse lõpptulemus! Võime uhked olla, et meil on nii osavõtlikud vanemad ja lapsed 😍


Aitäh kõigile perekondadele, kes tõid sügisandide näitusele oma aisaadusi ning täname perekondi, kes olid abiks eelmise nädala tegevuste läbiviimisel! Oleme rõõmsad ja tänulikud!💚