pühapäev, 24. märts 2019

🌞KEVADEL JÄÄB TÜHJAKS TUBA, TEEME ENNAST PORISEKS....🌞

Möödunud nädal oli Mesimummide jaoks täis põnevat looduse avastamist - õppisime otsima kevade märke  looduses ning need me ka leidsime! Üheskoos mängisime toredaid mänge, mis olid seotud kevade saabumisega ja veetsime palju aega õues. Vaata pilte meie asjatamistest!
Vaatasime kevadet pildilt...
ja aknast

Kevadel tulevad tagasi rändlinnud, kes naudivad meie kodumaa päikest traadil laulu lüües. Nooremad Mesimummid harjutasid õiget töövahendihoidu (ja tegelikult tegid ka kirja eelharjutusi), et valmiks tore pilt kevadest.🌞

Koolieelikute kunstitöös tuli lastel joonistada kevadpiltidele puuduvad osad, et saada kokku terviklik pilt. Häälimise teel kirjutasime juurde ka lühikesed selgitused.
👃👀Vaatasime, katsusime ja nuusutasime lumikellukesi, kaseoksi ja pajukiisusid - nädala jooksul nägime, kuidas oksakesed vaasis muutuvad.👀👃



Käisime Annikoru kortermajade juures kevade tunnuseid otsimas ja leidsime sulava lume, tärkava muru, palju lumikellukesi ja mõned märtsikellukesed. Lasime alla viimasest lumemäest, sest varsti seda enam ei ole.




Kevad on üks ilus aastaaeg, sest siis tärkavad esimesed lillekesed. Nooremad Mesimummid tegid pildi kevadlilledest, kasutades selleks pudelipõhjasid ning tausta värvisime kriitidega.🎨






Külvasime lille-🌺ja tomatiseemneid🍅 karbikestesse. Kõik tublid lapsed olid abiks ning nüüd saame hakata oma taimede eest hoolitsema.


 


🌱Reedeks olid esimesed lillekesed oma pead mulla seest välja pistnud!🌱
Kuna õues on veel lilli vähe, uurisime neid piltidelt ja igaüks valis enda lemmiku.🌺🌹

Kevadel tahaks ju palju-palju õues olla ning seetõttu otsustasime teha ka hommikuringi värskes looduses. 😍


Jagunesime gruppideks ja otsisime tuntumaid puid, mille me ka leidsime. 



Mängisime täringumängu "Teeme lillepeenra!", kus lapsed õppisid nimetama lilleosasid (õis, südamik, vars, leht) ja osadest terviku moodustamist.







Koolieelikud voltisid imekauneid kevadlilli, üks värvilisem kui teine!


Üheskoos tegime sünnipäevakingitust oma kallile tädi Mairele - tekstiilivärvidega maalisime ilusaid pildikesi särgile, kirjutasime sõnu sokkidele ja tegime oma käejälgedega kaardi.



Aga nüüd kõik õue ilusat ilma nautima!😎