teisipäev, 13. september 2016

Kes püüab kõigest väest, saab üle igast mäest!

Selle  nädala tarkusetera õpetab meie püüdlikkust, sihikindlust ja enesekindlust - kõike, mida üks õige sportlane vajab, et kõik "mäed" ületada.

  • Hommikuringis vaatasime pilte erinevatest Eesti sportlastest - kettaheitja Gerd Kanter, maadleja Heiki Nabi, Eesti kuulsaimad kolmikud - naistemaratoni jooksjad Leila, Lily ja Liina Luik. Paaristööna said lapsed ühe pildi ning pidid omavahel arutlema, kellega on tegu, et saaks enda pildil kujutatud sportlast (või spordiala) ka sõpradele tutvustada.



  • Eile voolisime erinevaid sportlasi, nende spordivahendeid jm. Valmis kunstiteosed olid omapärased ja meie (õpetaja ja assistentide) suureks rõõmuks lähenes iga laps erinevast nurgast ning sarnaseid tehnikaid kasutati vähe - see on hea, sest üksteist kopeerides on lapse loovusel ja fantaasial raske areneda! :)















Tegime ka ise õues sporti
  • mängisime (paljude laste jaoks) uut kullimängu - HARKI-KULLI. Kui emmed-issid pole seda lastega veel mänginud siis käib see nii: Mängus on kull, kes peab teised kätte saama ning kui kull on kedagi puudutanud, muutub see laps justkui kivikujuks, kes ei saa enam põgeneda. Et vabaks saada, peab ta jalad harki seisma, kuni keegi sõpradest tuleb teda päästma, roomates sõbra jalgade vahelt kiirelt-kiirelt läbi.

  • tegime kaugus- ja kõrgushüppeid, kiirkõndi, hüppeid ühel ja kahel jalal ning kes suudaks unustada kõige tähtsamat - kätekõverdusi! Loomulikult venitasime peale trenni ka oma lihaseid, et homme valus kõndida ei oleks.




  • Aga kõik mesimummid teavad, et spordimehed - ja naised peavad puhkama, seda tegime ka meie! Proovige nüüd ära arvata, kus me ütleme "AA", kus "OO" ja  kus "EE".





Kommentaare ei ole: