neljapäev, 29. september 2016

Saialillesalvi laboratoorium!

Sel nädalal oleme olnud nagu ühed tublid keemikud - oleme sulatanud ja vaatanud, kuidas ained uuesti tahkeks muutuvad. Aga miks? Ikka sellepärast, et meie tegime päris ise saialillesalvi. Saialillesalv on ravitoimega salv, mida võib panna erinevate haavade korral, kuivale nahale või lihtsalt kreemi asemel. Seda on ka väga lõbus teha - vaadake ise! :)

Kõigepealt me tükeldasime kookosrasva...




























...seejärel tükeldasime ka saililled.






Vahepeal viisime kookosrasva sulama ja kui see oli ära sulanud, siis panime sinna sisse saialilled!




...ning jätsime kookosrasva-saialille segu seisma. Järgmisel päeval kurnasime kõik saialilletükid salvi seest välja ja iga laps valas vedela salvi enda purki tahkuma. (Kahjuks sellest pilte pole aga võite ette kujutada, kui vahva see oli).

Ning täna (29.09) hakkasime oma purkidele silte kleepima. Eile kirjutas iga laps ise oma sildi peale "saialillesalv" ning täna jäi ainult kleepimise rõõm.

























JA VALMIS NEED SAIDKI!



Kuna jagatud rõõm on ikka poole suurem, siis jagasid lahked Mesimummid saialillesalvi ka teiste kallite inimestega - tegime purgid veel tädi Marinale, tädi Kerstile, tädi Reedale, õpetaja Evale, õpetaja Margitile ja õpetaja Liinale!

kolmapäev, 28. september 2016

Koduloomad meie rühmas

Täna tõi õpetaja Liisi meie rühma ühe kasti...aga see ei ole tavaline kast - seal sees hakkavad elama meie mänguloomad. Taluloomamäng töötab tegevuskasti põhimõttel - liiva, mulla, muru, saepuru ja kivikeste sees saavad lapsed mängida taluloomadega (mänguasjadega muidugi:)). Nii õpivad nad jäljendama koduloomade eluviise just neile omases looduslikus keskkonnas. Väikeste kivikeste jm. loodusliku materjaliga mängimine aitab aga kaasa lapse peenmotoorika arengule, seega on see lõbus, õpetlik ja ka käeliselt arendav tegevus! 






Õues mängides korjasime veel juurde muru ja mulda, et oleks ikka lõbusam!

Ja lõpetuseks üks video ka: 




teisipäev, 27. september 2016

Lambalaboratoorium!


Täna käisime LAMBALABORATOORIUMIS - lambaid vaatamas, uurimas ja puutumas. Vahva üritus toimus Mäeotsa külas, meie sõbra Kristo kodus, kus Kristo ema Kerli ja isa Alar näitasid meile lisaks lammastele ka teisi koduloomi ja kodulinde.

Nägime lambaid, VÄGA palju erinevaid lambaid - suuremaid ja väiksemaid, valgeid ja musti ning nägime isegi jäärasid ehk isaseid lambaid.


















Siin pildil on jäärad  - isased lambad. Nemad olid teistest lammastest eraldi ja neid oli vähem.






Aga kui te arvate, et lambalaboratooriumis on ainult lambad, siis te eksite rängalt! Vaadake, keda me veel nägime! :) 







Nägime hanesid ning andsime neile saia süüa!




























Veel nägime kanu...





 
...ja parte, kes tahtsid meie eest põgeneda :) 

Saime silitada pehmeid küülikuid...












ja leidsime veel ühed uued sõbrad - kitsed!



Ja ühes õiges laboratooriumis on ikka masinavärki ka - Kristo perel on igasugu huvitavaid põllutööriistu, kas teie teate, millega on tegu?



Ja viimasena näitame teile telefoniputkat. Kas teil on selline asi kodus? Kristo perel küll on! 

MEIL OLI VÄGA VAHVA HOMMIK JA SOOVIME SÜDAMEST TÄNADA PEREKOND ILPI, ET NAD KUTSUSID MEID LAHKELT OMA KOJU JA ÕPETASID MEILE VÄGA PALJU KODULOOMADE JA KODULINDUDE KOHTA! SUUR AITÄH, SÜGAV KUMMARDUS JA PIKK PAI!

esmaspäev, 26. september 2016

Häid lambaid mahub palju ühte lauta!

Selle nädala tarkusetera õpetab meile palju sõpruse kohta - näiteks proovisime täna läbi mängu ise järgi, kui hästi mahuvad ära kaklejad lapsed ühte "lauta" ja kui palju on ruumi headel lastel, kes kallistavad. Kõik viis kohal olnud mesimummi said aru, et koos on palju parem (ja ruumikam!) olla, kui me oleme head. Nagu see vanasõnagi - häid lambaid mahub palju ühte lauta. 

Täna meisterdasime ka ise viis lambakest ning meie tehtud lauta mahtusid nad ideaalselt. Vaadake, kui töökad ja lõbusad lapsed meil täna meisterdamas olid!















Aga ega laudas ainult lambad ela - Kristofer Koit tegi mustritega töölehe, kus on veel palju erinevaid kodulinde ja koduloomi. 


Esmaspäeva hommikuti on ikka lihased valusad, kaks jooksu ja müramist täis päeva on ju selja taga. Kuid mida siis tegema peaks? Ikka massaaži! Ja kus? Loomulikult kastanivannis!






NEED OLID VIIE MESIMUMMI ESMASPÄEVASED TEGEMISED!