pühapäev, 25. veebruar 2018

Igal pool hea, kodus kõige parem!

Nädala tarkusetera tuletas lastele meelde kodumaa tähtsust. Läbi temaatiliste mängude ja tegevuste saime teada palju uut Eesti kohta ning uurisime kõike kodumaaga seonduvat: sümboolikat, presidente, eestikeelseid luuletusi jne. Lõbusates kunstitegevustes said valmis päris ise tehtud isamaalised meisterdused. Nädala lõpetuseks tähistasime oma kalli Eesti suurejoonelist sünnipäeva - EV💯!

Kuna 15 Mesimummi läheb sügisel kooli, oleme hakanud rohkem tähelepanu pöörama meediakasvatusele. Sellega seoses toimus ka tegevust:
1.Lapsed osalesid videos, kus nad said edasi anda enda soovid EV100 puhul. Videot näete eelmises postituses. 🎥
2. Õppisime ise digivahendit 📸(fotoaparaati) käsitsema - iga laps sai olla loodusfotograaf ning tehtud tööd on eksponeeritud rühmastendil.

Me kõik teame, et suitsupääsuke on Eesti rahvuslind. Et ta oleks alati meie lähedal, meisterdas iga laps endale külmkapimagneti, mis näeb välja täpselt nagu päris linnuke. 



Suitsupääsukesed tahvlil
Harjutasime paberi jagamist kolmeks osaks, korralikult värvimist ja kleepimist. Kas arvate ära, mida lapsed meisterdasid? Loomulikult Eesti lippe!💙 ♥ ♡ 



100 on uhke number, seetõttu käisime üheskoos jalutuskäigul, et uurida kui kaugele jõuame lasteaia väravast tehes täpselt  100 sammu.


24. veebruari peolauale sobib hästi üks rahvuslik küünal - tegelesime ka sellega. Valmisid lipuvärvides küünlajalad, mis tehti suure hoole ja armastusega. 




Tulemus oli imeilus! 👏

Iga laps pani hommikuringis kokku pusle ning püüdis ära arvata, kes on pildil. Kui ühises vestluses selgus, et tegu on Eesti presidentidega, proovisid lapsed ära arvata, kes on puudu.👨👨👨👨👩



Nädala jooksul tõid kõik tublid Mesimummid näitusele rahvuslike motiivide ja lipuvärvides asju. Üheskoos uurisime oma uhket näitust ja iga laps sai enda toodud esemete lugu kaaslastele jutustada.


Tähistasime Eesti Vabariigi sünnipäeva 🎂nii rühmas kui ka koos koolilastega: käisime aulas aktusel ja hiljem õues näitust avamas.




 PALJU ÕNNE, KALLIS EESTI!