laupäev, 14. oktoober 2017

Vaevaga teenitud leib on magus!

Sellel nädalal tuletasime meelde, kuidas tehti vanasti leiba, kuidas tehakse seda tänapäeval ning miks leib meile tähtis on. Õppisime, et kui hoolega tööd teha ja vaeva näha, siis saame selle eest ka oma "magusa leiva".

Nädalat alustasime põneva kunstitööga "Masinad viljapõllul", kus saime ära kasutada Kristo toodud brožüürid ja kataloogid, et lõigata välja erinevaid masinaid. Viljapõllu värvisid lapsed ära vabalt valitud tehnikaga - maalides või joonistades kriitide/pliiatsitega. Lapsed olid tööhoos ning iga kunstitöö tuli omanäoline ja kena.🚜




Teisipäeval käisime õppekäigul Hellenurme Vesiveskis


Algul jalutasime veski ümber, kus nägime vana saeveski varemeid, tammi ja masinate osasid, mis ka selles vesiveskis vee all olemas on.




Veskiemand Mae tegi meile ekskursiooni, kus nägime kõike alates vilja puhastamisest, kuni jahu valmimiseni. Kohtusime ka möldriga.





Ka meie lapsed olid nagu väikesed möldrid - näod vahvalt jahused


Veskiekskursiooni lõpus sõime veskiemanda tehtud leiba ja jõime mõnusat piparmünditeed!🍞🍵

Nädal läks edasi lõbusalt. Neljapäeval käisime männikus jalutamas ja seal harjutasime looduslikest vahenditest numbrite ladumist - kasutusse läksid oksad, käbid, seened jm.


Õppisime mõisteid veerand, pool ja kolmveerand - selleks võrdlesime erinevates kogustes viljasid, valasime neid ühest topsist teise ja teisest kolmandale...ja lõpuks põrandale!
 

Näitame näpuga, kui palju on POOL
Lapsed tõid kaasa enda pere lemmiku leiva pakendeid, võrdlesime neid, proovisime pakendite pealt lugeda ja rääkisime erinevatest leibadest.
Nädala lõpetasime maitsvate võileibade valmistamisega - köögist anti meile leiba, võid ja juustu ning peale panime ka Kristoferi toodud hapukurki. Küll maitses hea!

 
 



Oli lõbus nädal - lapsed said palju teha, näha ja mis põhiline - süüa! 😋

pühapäev, 8. oktoober 2017

Kergem on haiguse eest hoida kui haigust arstida!

Meie rühmas on väga palju lapsi, kes on juba pidanud tüütut kõhuviirust/köha/nohu põdema. Et tuletada lastele meelde, kuidas haigusest eemale hoida ning kuidas haige olles käituda, õppisime sellel nädalal palju enda tervise hoidmise kohta.

Harjutasime paaristöö tegemist - iga laps lasi kaaslasel joonistada enda keha kontuurid, lõikas selle välja ja kleepis juurde ka elundid, mida laps peaks teadma - kopsud, süda, maks, magu. Rääkisime sellest, mis elunditega juhtuda võib, kui me oma keha ei hoia.









Meil käis külas Konguta Kooli tervishoiutöötaja Jaana Unt, kes rääkis meiega pisikutest, mängis vahvat täringumängu ning üheskoos vaatasime ka filmi bakteritest ja nende levimisest. 



Tegime katse kahe saiaviiluga - ühe saiaviilu panime puhaste kätega kilekotti ning teise katsusime mustade kätega enne läbi. Katse tulemusi saame loodetavasti järgmisel nädalal näha.

Kolmapäeval oli tähtis päev - Loomakaitsepäev. Meil käisid külas Tristani isa oma kassi Doraga ning Teokeste rühma õpetaja Hanna-Liisa, kes näitas meile oma merisigu. Hommikusele kogunemisele sai iga laps kaasa võtta oma kaisulooma.🐈




Proovisime ise tarkusetera suurele tahvlile kirjutada

Õues mängisime ka liikumismängu "Põgenen haiguse eest" ning hommikuringides harjutasime Sõnapurgi mängus lugemist ning Aliase mängus kirjeldamist.

Mesimummid teavad, et enda tervise hoidmiseks tuleb palju õues liikuda ja meil on seda nüüd eriti vahva teha, sest MEIL ON UUED KIIGUD!


Kätepesu on praegusel ajal väga tähtis - hoiame end terve ja tugevana!💙