laupäev, 11. märts 2017

Mesimummid Rumcajsi vaatamas

Teisipäeval käisime Puhjas oma sõprade etendust vaatamas. Tegu oli Tšehhi etendusega, mis rääkis ühest kingsepast nimega Rumcajs, kellega juhtus väga palju naljakaid sekeldusi. Puhja lapsed olid väga tublid - neil oli pähe õpitud pikad tekstid, seljas kaunid kostüümid ja saalis kasutati uhkeid dekoratsioone. Ja ka Mesimummid olid väga heaks publikuks - kõik oskasid ilusti istuda, õigel kohal naerda ja plaksutada! 

Enne etendust käisime aga õpetaja Liisil külas, seal saime süüa pirukaid ja juua morssi. Meid oli küll palju, kuid mahtusime kõik kenasti ära, sest teate ju küll - häid lambaid mahub palju ühte lauta.  Oli rõõm näha, et Mesimummid oskavad külas imehästi käituda - keegi ei karjunud, lõhkunud ega tülitsenud. Kutsun teid kindlasti veel külla! :) 



Ja siis etendusele!









Hiljem vesteldes selgus, et kõik lapsed jäid etendusega väga rahule, lemmiktegelasteks olid põder ja Rumcajs. Koos otsustasime, et ka meie saaks millegi nii vahvaga hakkama ja järgmine aasta üllatame hoopis meie oma sõpru ühe uhke etendusega!

Igaüks on omast kohast tark

Maailmas on väga palju inimesi, kes erinevad üksteisest oma välimuse, rahvuse, usu või millegi muu poolest. Samuti on meie ümber väga palju puudega inimesi. Et kasvatada meie Mesimummidest sallivad ja hoolivad inimesed, otsustasime just seda nädala jooksul õppida (ja mängida!).

Proovisime hiinlaste kombel hieroglüüfe õppida ja nendega arvutada. Kerge see ei olnud, sest me võtsime kasutusele ka riisi ja "söögipulgad". Saime aru, et hiinlaste elu ei ole kerge ja nad on ikka tublid küll, et sellega toime tulevad! :)





Tutvusime ka vihmapilliga, mis on tehtud bambusest. Just praegu võivad sellega mängida ka väikesed hiinlased 


Itaallaste kohta saime teada, et nende nahavärv võib olla meie omast erinev, kuid sellest pole hullu, sest nemad oskavad teha imehead pitsat. Proovime ka meie ja pitsad nägid välja VÄGA isuäratavad, vaatamata sellele, et need olid voolitud plastiliinist. 



Venelaste kommetega tutvudes saime teada, et nemad kasutavad kirjutamiseks hoopis teistsuguseid tähti, sest venelastel on oma tähestik. Proovisime eestikeelseid sõnu vene tähestikus kirjutada - see oli väga huvitav ja pingutust nõudev. Tulemusega saate tutvuda meie rühma juures, koridoris. 

Saime teada, et meie ümber on palju inimesi, kes ei saa elada elu nii lihtsalt nagu meie - need on puudega inimesed. Vaatasime pilte inimestest, kes on ratastoolis, kurdid või pimedad. Saime teada, et üks maailma targeim mees Stephen Hawking on samuti puudega - tema ei saa ise kõndida ja rääkida. Siiski on puudega inimesed sama tublid, targad, toredad ja head, kui meiegi. Et proovida elu pimedana, proovisime mängus "Vaatan kätega" rühmas liikumisega toime tulla nii, et silmad on kaetud.





Reedel tegime oma rühmas esimese kirjaliku kokkuleppe, kus kõik allakirjutajad andsid lubaduse olla HEA KAASLANE. Arutlesime selle üle, et inimesed näevad erinevad välja - mitte keegi ei saa endale nime ja välimust valida. Saame aru, et alati ei peagi kõigiga sõber olema, kuid me saame alati olla head kaaslased. Oli rõõm vaadata, et alla kirjutasid KÕIK MESIMUMMID! :)



Sellel nädalal saime läbi erinevate tegevuste ja mängude õppida väga palju sallivuse, mõistmise ja märkamise kohta. Kuid siia lõppu üks kaunis pilt naistepäevast, kus kõik meie rühma ilusad tüdrukud said tunda ennast uhke ja tähtsana. 
Kas pole mitte armas?