pühapäev, 5. november 2017

Hall pea on vanaduse kroon!

Läbi selle nädala tarkusetera tuletasid Mesimummid meelde enda teadmised austusest - rääkisime vanematest inimestest ja sellest, miks neid austada tuleb. Iga laps sai pisut põhjalikumalt tutvuda enda sugupuuga ning tuua näitusele vanu asju. Rääkisime pereliikmetest, nende nimetusest ja eluringist. Et meie tegemistest aimu saada, on siin teile ka mõned pildid!

Nädalavahetuseks jättis õpetaja lastele esimese "kodutöö", mille eesmärgiks oli, et laps saaks sugupuud tehes veeta enda vanematega kvaliteetaega ning samas õppida tundma ka oma suguvõsa. Juba esmaspäeval oli meie sugupuude kogu võimas ning nädala jooksul tuli neid järjest juurde. Et õppida austama vanu asju, tõid lapsed näitusele ka enda perereliikviaid ja vanu pilte, millest said teistele rääkida.
Näitus "Minu pere sugupuu ja vanad asjad"


Järjestasime pilte inimestest, kes kõik olid erinevates vanustes. Nii saime arutleda selle üle, mis inimesega vananedes juhtub ja selgeks said ka sõnad "noormees", "neiu", "vanaproua", "vanahärra".


Vaatasime animatsiooni "Patareide vahetamine" - kurb multifilm andis meile võimaluse rääkida inimeste lahkumisest, surmast. Rääkisime sellest, kuidas lahkunuid inimesi meenutada saab - neist head rääkides, pilte vaadates, hauale lilli viies jne.
Animatsiooni saate vaadata siin: https://www.youtube.com/watch?v=O_yVo3YOfqQ

Meie lasteaia majandusjuhataja Inga ja kooliteenija Kaidi käisid lastele jagamas diplomeid ja putrusid!




Käisime enda lemmikus kohas - männikus. Seal mängisime rütmimängu, puukulli, ussi, looduse otsimist, pigistusjuhet. Oli lõbus jalutuskäik!




Kuna sellel nädalal oli Hingedepäev, kuulasid lapsed juttu hingelinnust ning maalisid ka oma hingelinnu. Tehtud töödega saate tutvuda meie koridoris.

Möödunud nädalal said lapsed lisaks uutele teadmistele ka võimaluse tutvuda enda juurtega ning õppida oma emotsioone kontrollima ja väljendama!