laupäev, 25. november 2017

Virga poole vaatab igaüks, laisa poole pööratakse selg!

Kadripäeva ootuses tuletasime sel nädalal meelde, kuidas olla virk - tegime käsitööd, tegutsesime palju nii õues kui ka toas ning reedel käisime katri jooksmas.

Vanasti oli nii, et Kadripäevast lõpetati välitööd ning naised hakkasid rohkem tegelema käsitööga. Kuna käsitöö on huvitav ja vahva, proovisime kõik koos teha sama - selgeks sai nii heegeldamine kui ka tikkimine.
Keti heegeldamine




Tikkimine







Mängisime mängu "Vanad sõnad-targad sõnad", kus õppisime sõnadest lauseid moodustama ning neid kaaslastele selgitama.


Käisime palju õues: männikus mängisime loodusest leitud vahendite abil trips-traps-trulli, jooksime puukulli mängus. 



On rõõm näha, et Mesimummide lapsed mängivad õues "tiimides" - üheskoos arutatakse läbi plaanid ning oma tiimi strateegiad. 


Käisime katri jooksmas oma sõprade (rühm Rukkisinine) juures - lapsed esitasid julgelt õpitud mõistatusi, mängisime "Volli" ja "Tere Toomas, tere Tõnu" laulumängu, õpetasime sõpradele rütmimängu "Ütle üks", õppisime mängima kadripeitust ja laulsime-tantsisime koos sõpradega.





















Hiljem saime mängida oma sõprade rühmas ja nendega koos õues











See nädal näitas, et Mesimummide seas ei ole mitte ühtegi laiska last - kõik virgad koos!👍

pühapäev, 19. november 2017

🦄 ✨Harjutamine teeb meistriks!✨🦄

Sellel nädalal õppisime üheskoos, mida tähendab ütlemine, et harjutamine teeb meistriks. Harjutasime ise uusi asju ning tutvusime nendega, kes on juba oma ala meistrid. Lõbusal nädalal tehtud tegevused aitasid meid viia õrnemasse ja fantaasiarikkamasse maailma, kust ei puudunud modellitöö ega ka haldjad.
Lapsed meisterdasid endile tegelased fantaasiamaailmast - valida oli lohe🐲 ja ükssarviku🦄 vahel









📷Tegime üheskoos fotosessiooni, kus lapsed harjutasid fotoaparaadi käsitlemist - fokuseerimist, detailide märkamist ning tehnika kasutamist. Sellised said laste tehtud pildid!📸








Teiseks eesmärgiks oli harjutada piltidel poseerimist. Püüdsime välja näidata erinevaid emotsioone - kas oskate ära arvata, mis emotsiooniga on nendel piltidel tegu?😄😠😲 



Meil käis külas juuksur Erle, kes rääkis lastele oma tööst, tutvustas enda "tööriistu" ning õpetas meile uhkete patside tegemist.💇✂









✨Harjutasime oma keha kuulamist, meelelisele rännakule minemist, selleks olid meil abis Meelerahu muinasjutud ja võlukauss. ✨



Meil käis külas veel üks meister, kelle osavus seisnes kommide valmistamises - see on Kristo ema Kerli. Ta õpetas lapsi, kuidas tehakse komme, millele tähelepanu pöörata ning kuidas neid kaunistada. 🍬🍭 Kommid tulid nii ilusad, et neid oli raske ära süüa... kuid maitse oli imeline. Suur aitäh sulle, armas Kerli!






Läinud nädalal õppisime ja harjutasime-harjutasime-harjutasime-harjutasime. Meistrid valmis!