laupäev, 14. oktoober 2017

Vaevaga teenitud leib on magus!

Sellel nädalal tuletasime meelde, kuidas tehti vanasti leiba, kuidas tehakse seda tänapäeval ning miks leib meile tähtis on. Õppisime, et kui hoolega tööd teha ja vaeva näha, siis saame selle eest ka oma "magusa leiva".

Nädalat alustasime põneva kunstitööga "Masinad viljapõllul", kus saime ära kasutada Kristo toodud brožüürid ja kataloogid, et lõigata välja erinevaid masinaid. Viljapõllu värvisid lapsed ära vabalt valitud tehnikaga - maalides või joonistades kriitide/pliiatsitega. Lapsed olid tööhoos ning iga kunstitöö tuli omanäoline ja kena.🚜




Teisipäeval käisime õppekäigul Hellenurme Vesiveskis


Algul jalutasime veski ümber, kus nägime vana saeveski varemeid, tammi ja masinate osasid, mis ka selles vesiveskis vee all olemas on.




Veskiemand Mae tegi meile ekskursiooni, kus nägime kõike alates vilja puhastamisest, kuni jahu valmimiseni. Kohtusime ka möldriga.





Ka meie lapsed olid nagu väikesed möldrid - näod vahvalt jahused


Veskiekskursiooni lõpus sõime veskiemanda tehtud leiba ja jõime mõnusat piparmünditeed!🍞🍵

Nädal läks edasi lõbusalt. Neljapäeval käisime männikus jalutamas ja seal harjutasime looduslikest vahenditest numbrite ladumist - kasutusse läksid oksad, käbid, seened jm.


Õppisime mõisteid veerand, pool ja kolmveerand - selleks võrdlesime erinevates kogustes viljasid, valasime neid ühest topsist teise ja teisest kolmandale...ja lõpuks põrandale!
 

Näitame näpuga, kui palju on POOL
Lapsed tõid kaasa enda pere lemmiku leiva pakendeid, võrdlesime neid, proovisime pakendite pealt lugeda ja rääkisime erinevatest leibadest.
Nädala lõpetasime maitsvate võileibade valmistamisega - köögist anti meile leiba, võid ja juustu ning peale panime ka Kristoferi toodud hapukurki. Küll maitses hea!

 
 



Oli lõbus nädal - lapsed said palju teha, näha ja mis põhiline - süüa! 😋

Kommentaare ei ole: