teisipäev, 11. oktoober 2016

Õppekäik Annikoru Teraviljakeskusesse

Sellel nädalal räägime leivast, erinevatest viljadest ja sellega seotud põllutöödest. Kui vanasti tuli kõike teha käsitsi, siis nüüd on selleks hoopis huvitavamad võimalused. Täna võtsid meid vastu toredad inimesed Annikoru Teraviljakeskusest, kes näitasid ja rääkisid meile igasugu vahvaid asju. Vaadake järgi, mida me tegime-nägime!

Kohale jõudes tervitasid meid uhked traktorid ja kombainid, kuhu saime ka sisse ronida. Lastele meeldis, et seal oli palju nuppe, pedaale ja oli ikka uhke tunne küll olla nagu päris põllumees!









Seejärel nägime viljahoidlat, kus oli 500 tonni otra. Kas teie olete kunagi nii palju vilja näinud? Seal arutlesime ka selle üle, kas käsitsi oleks võimalik kõike seda vilja sinna tuua - jõudsime järeldusele, et see oleks liiga raske. Ikka masinatega!




Ja OI-OI, kui palju tehnikat seal oli - vilja kuivatamiseks ja puhastamiseks. Meile näidati veel väga vahvaid ruume, kus tehakse erinevaid töid.


Meid viidi ka kontorite poolele, kus me saime mängida mängu, kus tuli nimetused siltidel õigete viljade juurde panna. Lapsed olid väga tublid ja koos saime kõik sildid õigesse kohta. Mälestuseks saime purkidesse kaasa ka kõiki erinevaid viljasid. SUUR AITÄH!




Lõpuks oli Annikoru Teraviljakeskuse sõpradel meie jaoks ka väga armas üllatus. Ühte kombaini olid linnukesed endale pesa teinud, kuid linnukesi hoiti kuni meie tulekuni puuris, et me saaksime koos vaadata, kuidas nad lendu tõusevad! Lapsed olid väga elevil ja saatsid linnukesed rõõmuga teele. :)


MEIL OLI VÄGA-VÄGA LÕBUS JA ÕPETLIK HOMMIK. OLEME SÜDAMEST TÄNULIKUD ANNIKORU TERAVILJAKESKUSELE NENDE TEADMISTE JA KOGEMUSTE EEST! AITÄH, KUMMARDUS JA PIKK PAI!

NB! Tagasiteel leidsime ka ühe minuti selleks, et pidada maha üks vahva lehesõda! Oli väga lõbus. :)





1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Väga tore ja õpetlik käik. Laps rääkis igasugu põnevaid asju mis ta nägi seal ja mis seal tehakse.