pühapäev, 8. oktoober 2017

Kergem on haiguse eest hoida kui haigust arstida!

Meie rühmas on väga palju lapsi, kes on juba pidanud tüütut kõhuviirust/köha/nohu põdema. Et tuletada lastele meelde, kuidas haigusest eemale hoida ning kuidas haige olles käituda, õppisime sellel nädalal palju enda tervise hoidmise kohta.

Harjutasime paaristöö tegemist - iga laps lasi kaaslasel joonistada enda keha kontuurid, lõikas selle välja ja kleepis juurde ka elundid, mida laps peaks teadma - kopsud, süda, maks, magu. Rääkisime sellest, mis elunditega juhtuda võib, kui me oma keha ei hoia.









Meil käis külas Konguta Kooli tervishoiutöötaja Jaana Unt, kes rääkis meiega pisikutest, mängis vahvat täringumängu ning üheskoos vaatasime ka filmi bakteritest ja nende levimisest. 



Tegime katse kahe saiaviiluga - ühe saiaviilu panime puhaste kätega kilekotti ning teise katsusime mustade kätega enne läbi. Katse tulemusi saame loodetavasti järgmisel nädalal näha.

Kolmapäeval oli tähtis päev - Loomakaitsepäev. Meil käisid külas Tristani isa oma kassi Doraga ning Teokeste rühma õpetaja Hanna-Liisa, kes näitas meile oma merisigu. Hommikusele kogunemisele sai iga laps kaasa võtta oma kaisulooma.🐈




Proovisime ise tarkusetera suurele tahvlile kirjutada

Õues mängisime ka liikumismängu "Põgenen haiguse eest" ning hommikuringides harjutasime Sõnapurgi mängus lugemist ning Aliase mängus kirjeldamist.

Mesimummid teavad, et enda tervise hoidmiseks tuleb palju õues liikuda ja meil on seda nüüd eriti vahva teha, sest MEIL ON UUED KIIGUD!


Kätepesu on praegusel ajal väga tähtis - hoiame end terve ja tugevana!💙

Kommentaare ei ole: