esmaspäev, 19. detsember 2016

Mesimummid Jõulumaadel

Sellel aastal otsustasime Jõulumaade külastamiseks jagada oma rühma kaheks, et kõik lapsed saaksid õppida ja lõbutseda neile arusaadavatel ja võimetekohaste teemade järgi. Esimene grupp käis koos Oravakastega Tartu Linnakodaniku Muuseumis ja teine grupp koos Mõmmikutega Spordimuuseumis. Mõlemad õppekäigud olid väga vahvad ja lastel oli rõõmu palju! :)

TARTU LINNAKODANIKU MUUSEUM (14.12)

Kõigepealt valmistasime endale 19.sajandile omased kuuseehted - selleks kuldasime üle kreeka pähklid.




Seejärel nägime, milline oli vanasti advendikalender ja kingitused, mis erinesid tänapäevastest ikka väga palju.



Rääkisime jõulukommetest - näiteks sellest, miks kuuske hoiti laua peal, miks toad olid pimedad jne.


Ja viimaks meisterdasime endale ühed kuusekesed, kuhu sisse hiljem oma kuuseehted panna saime.






Kuulasime ka juttu pähklipurejast ning vana aja jõuludest. Lastele meeldis jõulumaal väga, kuid õpetaja arvab, et see oli laste jaoks natuke liiga istuv ning igavavõitu.

EESTI SPORDIMUUSEUM (19.12)

Meie saabusime oma üritusele seekord teisiti - lasime ühe pika liu.



Spordimuuseumi päkapikumaal meisterdasime ise endale päkapiku. Oleme sarnast asja juba varem teinud ja seetõttu oli lastel suur äratundmisrõõm.
 




Seejärel läksime mööda päkapikurada ühte "filmituppa", kus nägime pilte ja kuulasime juttu päkapikkudest - saime teada, et nad võivad olla 400-aastased, nende mütsidel pole tutte ja nad elavad puujuurte vahel.



Veel harjutasime päkapikuks olemist erinevaid katsumusi läbides - viskasime lumepalle, läbisime päkapikulõksu, kõndisime mööda raskeid radasid.









Ja kui me lustimast tagasi jõudsime siis - usu või mitte - aga meil olid päkapikud käinud! Igat last ootas üks väike šokolaadike.


Lastelt tagasisidet kuulates selgus, et mõlemad jõulumaad meeldisid neile väga. Linnakodaniku muuseumist jäi eredamalt meelde käbide kuldamine ja Spordimuuseumist lumepallide viskamine.

Kommentaare ei ole: