neljapäev, 14. september 2017

Mesimummide matk Vitipalu matkarajal

Eile tegime üheskoos ekspeditsiooni loodusesse - käisime matkamas Viti järve ääres asuval matkarajal. Saime palju uusi teadmisi, mängisime lõbusaid mänge ning panime proovile ka oma julguse. Seda kõike näete ka piltidelt! 😊

🍄Eilne päev algas huvitavalt. Enne, kui jõudsime loodusesse, jõudis loodus hoopis meieni - koos Miina vahva ema Kadriga. Ta tõi meile vaatamiseks palju-palju erinevaid seeni, mida saime katsuda, nuusutada ning nendega isegi kirjutada! Ta jagas meiega põnevaid teadmisi seentest, nende kasvamisest ja söömisest. 🍄






Kuid siis oli aeg matkale minna, et näha seeni ka metsas kasvamas. Meie retkejuhiks oli Karin Raud, kes juhendas ja õpetas lapsi terve matka jooksul.
Kohe raja alguses nägime ühte huvitavat taime - kuslapuud. Lapsed said teada, et see taim on mürgine, seda tasub kaugemalt imetleda, kuid mitte maitsta.

Matkates nägime veel erinevaid taimi - mõned olid rohkem tuttavad, mõned vähem. Näiteks tundsid lapsed ära teelehe, maasikalehed, pihlaka, tamme jne. Jõudsime ühe suure männini, mida võib kutsuda ka HONGIKS. Mõõtsime selle oma näppude abil ära - mõõtühikuks oli vaks. Kõik koos mõõtes saime teada, et selle võimsa männi ümbermõõt oli 18 vaksa.


Et enda julgus ja võimed proovile panna, saime üles-alla joosta ühest väga järsust mäest. Sealjuures õppisid lapsed enda võimeid hindama ja lõbusalt natuke trenni tegema.



Mäest alla jõudes leidsime end ühe kauni järve - Viti järve - äärest.

Väike söögipaus!🍪🍫
Sealt edasi minnes mängisime lihtsalt ja vahvat mängu, kus iga laps lennutas enda ette ühe kaane ning seejärel vaatas, mis taimed tema kaane alla kasvavad. Nägime huvitavaid taimi (ja putukaid).


Mängisime lõbusaid ja naljakaid mänge "Konnad ja kärbsed"🐸, "Rästikud ja nastikud".🐍



Raja lõpus ootas meid Vapu, kes pakkus lastele küpsist ja uuris meie emotsioonide kohta. Preemiaks matka läbimise eest saime Limpa kõrrejoogid ja hea tuju terveks päevaks!

💚Lastel oli huvitav ja lõbus päev, mis oli täis avastamist, uusi teadmisi ja nalja. Oleme väga tänulikud Miina emale põneva hommiku eest ning Mairoldi emale, kes ühines meiega matkal, aitäh teile!💚

Kommentaare ei ole: