pĂŒhapĂ€ev, 24. mĂ€rts 2019

🌞KEVADEL JÄÄB TÜHJAKS TUBA, TEEME ENNAST PORISEKS....🌞

Möödunud nĂ€dal oli Mesimummide jaoks tĂ€is pĂ”nevat looduse avastamist - Ă”ppisime otsima kevade mĂ€rke  looduses ning need me ka leidsime! Üheskoos mĂ€ngisime toredaid mĂ€nge, mis olid seotud kevade saabumisega ja veetsime palju aega Ă”ues. Vaata pilte meie asjatamistest!
Vaatasime kevadet pildilt...
ja aknast

Kevadel tulevad tagasi rĂ€ndlinnud, kes naudivad meie kodumaa pĂ€ikest traadil laulu lĂŒĂŒes. Nooremad Mesimummid harjutasid Ă”iget töövahendihoidu (ja tegelikult tegid ka kirja eelharjutusi), et valmiks tore pilt kevadest.🌞

Koolieelikute kunstitöös tuli lastel joonistada kevadpiltidele puuduvad osad, et saada kokku terviklik pilt. HÀÀlimise teel kirjutasime juurde ka lĂŒhikesed selgitused.
👃👀Vaatasime, katsusime ja nuusutasime lumikellukesi, kaseoksi ja pajukiisusid - nĂ€dala jooksul nĂ€gime, kuidas oksakesed vaasis muutuvad.👀👃



KÀisime Annikoru kortermajade juures kevade tunnuseid otsimas ja leidsime sulava lume, tÀrkava muru, palju lumikellukesi ja mÔned mÀrtsikellukesed. Lasime alla viimasest lumemÀest, sest varsti seda enam ei ole.




Kevad on ĂŒks ilus aastaaeg, sest siis tĂ€rkavad esimesed lillekesed. Nooremad Mesimummid tegid pildi kevadlilledest, kasutades selleks pudelipĂ”hjasid ning tausta vĂ€rvisime kriitidega.🎹






KĂŒlvasime lille-đŸŒșja tomatiseemneid🍅 karbikestesse. KĂ”ik tublid lapsed olid abiks ning nĂŒĂŒd saame hakata oma taimede eest hoolitsema.


 


đŸŒ±Reedeks olid esimesed lillekesed oma pead mulla seest vĂ€lja pistnud!đŸŒ±
Kuna Ă”ues on veel lilli vĂ€he, uurisime neid piltidelt ja igaĂŒks valis enda lemmiku.đŸŒșđŸŒč

Kevadel tahaks ju palju-palju Ă”ues olla ning seetĂ”ttu otsustasime teha ka hommikuringi vĂ€rskes looduses. đŸ˜


Jagunesime gruppideks ja otsisime tuntumaid puid, mille me ka leidsime. 



MĂ€ngisime tĂ€ringumĂ€ngu "Teeme lillepeenra!", kus lapsed Ă”ppisid nimetama lilleosasid (Ă”is, sĂŒdamik, vars, leht) ja osadest terviku moodustamist.







Koolieelikud voltisid imekauneid kevadlilli, ĂŒks vĂ€rvilisem kui teine!


Üheskoos tegime sĂŒnnipĂ€evakingitust oma kallile tĂ€di Mairele - tekstiilivĂ€rvidega maalisime ilusaid pildikesi sĂ€rgile, kirjutasime sĂ”nu sokkidele ja tegime oma kĂ€ejĂ€lgedega kaardi.



Aga nĂŒĂŒd kĂ”ik Ă”ue ilusat ilma nautima!😎

Kommentaare ei ole: